6 dagen - 8 tot 18uur
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

>>>Mega Korting<<<
Kunstgras Trier 2 meter breed met 10 % EXTRA KORTING!
Actiecode: trier10
De actiecode kun je inwisselen in je winkelwagen.
Actie is geldig tot 21 Juni 2024

Kunstgras op zwarte grond 

Kunstgras is de laatste jaren flink in opkomst en dat begrijpen wij goed: in een handomdraai tover jij je tuin, balkon of (dak)terras om tot een groene oase van rust. Als je lang wilt genieten van het kunstgras, is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt aangelegd. Een goede ondergrond is hierbij van cruciaal belang. Wil jij kunstgras op zwarte grond leggen? Wij vertellen je wat je moet weten.

Kan kunstgras op zwarte grond?

Eén ding is zeker: zwarte grond als onderlaag is niet wenselijk. Allereerst is het lastig om te egaliseren, waardoor oneffenheden duidelijk zichtbaar zijn in het kunstgras. Mocht het je toch lukken om de zwarte grond te egaliseren, kan het in de loop van de tijd alsnog verzakken door de verteerbare aarde. De tweede reden waarom wij zwarte grond afraden, is dat onkruid hier makkelijk in kan nestelen. Als onkruid eenmaal in de grond zit, kan het ook door het kunstgras heen komen, en dat wil je natuurlijk niet.  

De juiste ondergrond voor kunstgras 

Er zijn veel verschillende soorten ondergrond die, in tegenstelling tot zwarte grond, wel geschikt zijn voor het leggen van kunstgras. Een aantal voorbeelden hiervan zijn beton, stabilisé, foam, tegels en een vlonder. De belangrijkste eigenschap voor de ondergrond is dat het egaal en waterdoorlatend is, zodat er geen waterplassen op het kunstgras blijven staan. 

Het is ook mogelijk om zand als ondergrond te gebruiken voor het aanleggen van kunstgras. Gebruik in dit geval geen zwarte grond, maar straatzand, rijnzand, instrooizand of brekerzand. Het is verstandig om een laag van 3 tot 5 cm aan te brengen. Er zijn diverse kunstgras accessoires om je kunstgras goed te kunnen onderhouden en te plaatsen.

Onze soorten kunstgras

Kunstgrasdump.nl heeft drie soorten kunstgras. Deze soorten verschillen zowel in kleur als in hoogte. Kunstgras bestaat in verschillende shapes. Bij Kunstgrasdump.nl leveren we alleen kunstgras met C-shape. Dit type voelt zacht aan onder je voeten. Ontdek onze drie soorten kunstgras:  

  • Trier: Dit type kunstgras is zacht en heeft een natuurlijke uitstraling. Eigenschappen: spriet lengte van 33 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een mos/olijfkleurige uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.
  • Jena: Heeft een spriet lengte van 25 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een frisgroene uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.
  • Altena: Dit type kunstgras is ook zacht en heeft ook een natuurlijk uiterlijk. Eigenschappen: spriet lengte van 28 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een mos/donkergroene uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.

Kunstgras kopen?

Wil je kunstgras kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres als kunstgras leverancier. Mocht je nog vragen hebben over zwarte grond of een ander type ondergrond, neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van vrijblijvend advies. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de beste deal te vinden.