6 dagen - 8 tot 18uur
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

>>>Mega Korting<<<
Kunstgras Trier 2 meter breed met 10 % EXTRA KORTING!
Actiecode: trier10
De actiecode kun je inwisselen in je winkelwagen.
Actie is geldig tot 21 Juni 2024

Kan een zwembad op kunstgras?

Een zwembad kan prima worden geplaatst op kunstgras. In tegenstelling tot normaal gras dat al gauw kaal, geel en beschadigd achterblijft, vormt kunstgras onder het zwembad de perfecte onderlaag. Hetzelfde geldt voor een jacuzzi. Houd er bij de installatie van het kunstgras wel rekening mee dat het plaatsen van een zwembad onder kunstgras een van de doeleinden is van het gebruik van het kunstgras. Dit heeft invloed op de keuze van het type kunstgras en de opbouw van de onderlaag.

Is de onderlaag van het kunstgras geschikt voor een zwembad?

Voordat je een zwembad of jacuzzi op het kunstgras gaat plaatsen, moet je weten of de onderbouw hiervoor geschikt is. Het is belangrijk dat de onderlaag uit goed drainerend materiaal bestaat, zodat het overtollig water afgevoerd kan worden. De onderlaag moet daarnaast ook stabiel zijn, zodat verzakking kan worden voorkomen wanneer er een zwaar object op wordt geplaatst. Materialen zoals een stabilisatie mix of lava zijn uitermate geschikt als onderlaag voor een zwembad op kunstgras.

Tevens is het van belang dat er niet te veel gewicht op kleine delen van het oppervlak komt. Zwembaden zonder stabilisatiepoten hebben dan ook de voorkeur. Heb je toch een zwembad met poten? Plaats dan een plaat of tegel hieronder, zodat er toch nog sprake is van een optimale drukverdeling.

Kunstgras opborstelen na opruiming van het zwembad

Wanneer het zwembad na de zomer wordt opgeruimd, zullen de vezels van het kunstgras in eerste instantie nog platliggen. Geen zorgen, want de vezels kunnen eenvoudig met een harde bezem rechtop geborsteld worden. Voor het beste resultaat dien je tegen de vleugrichting in te borstelen.

Het is raadzaam om het zwembad op te ruimen wanneer er nog wat warme dagen in het verschiet liggen. De kunstgrasvezels gaan namelijk bij blootstelling aan zonlicht, uit zichzelf rechtop staan. Daarnaast raden wij aan om het water niet in één keer uit het zwembad te laten lopen. Door het water rustig en geleidelijk af te voeren, wordt het kunstgras minder belast.

De voordelen van een zwembad op kunstgras

Kunstgras onder een zwembad brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt onder andere voor een zachte ondergrond, natuurlijke uitstraling, kleurvastheid en een uitstekende drainage. Ook blijft het water in het zwembad schoon, doordat er weinig vuil van de grond wordt meegelopen. Een zwembad onder kunstgras is dus een stuk hygiënischer en onderhoudsvriendelijker.

Kunstgras onder jouw zwembad

Wil jij graag kunstgras plaatsen en ben je van plan om hier een zwembad of jacuzzi op te zetten, dan kan je bij het kopen van het kunstgras meteen rekening houden met het juiste materiaaltype. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de beste deal te vinden. Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.