6 dagen - 8 tot 18uur
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

>>>Mega Korting<<<
Kunstgras Altena met 15 % EXTRA KORTING!
Actiecode: extra15
De actiecode kun je inwisselen in je winkelwagen.
Actie is geldig t/m 31 Mei 2024

Wiki

Backing

De backing, ook wel tapijtrug genoemd, is het doek waar het kunstgrasgaren op vastgezet wordt. Deze wordt uiteindelijk afgewerkt met een latex laag die ervoor zorgt dat het garen goed vast blijft zitten.

DTEX

Gewicht/dikte van het kunstgrasgaren. Dtex geeft het aantal gram per 10.000m garen aan. Dus hoe zwaarder en/of dikker het garen hoe hoger de Dtex. Om producten goed met elkaar te vergelijken moet je het poolgewicht per m2 weten.
Wanneer de Dtex hoog is maar het garen is met grote steken en korte lengte aangebracht dan is het kunstgras nog steeds van matige kwaliteit. Terwijl men het garen met kleine steken en langere lengte aanbrengt je juist een goede dikke kwaliteit kunstgras hebt. DTEX in combinatie met het aantal steken bepaald de overal kwaliteit van het kunstgras.

Gauge

De afstand van tussen twee rijen steken. Deze wordt meestal in inches aangegeven, bv. 3/8”. Hoe dichter de rijen op elkaar zitten hoe voller de kunstgras mat is.

Mosdraad

Het gekroesde garen onderin het kunstgras. Dit garen is meestal licht bruin en zorgt ervoor dat, naast de natuurlijke uitstraling (mos), ook de grassprietjes beter overeind blijven staan. Door temperatuurschommelingen zal het gekroesde garen uitzetten en krimpen, hierdoor worden de normale grassprietjes weer in de oorspronkelijke positie geduwd.

Vulzand

Nadat het kunstgras geplaatst is kun je er voor kiezen om het in te strooien met vulzand. Dit zand (quartzand) zorgt ervoor dat de grassprietjes net wat beter overeind blijven staan en het kunstgras beter beschermd wordt. Bij de nieuwe generatie kunstgras wordt gekroesd garen gebruikt om dit te bewerkstelligen. Maar bij intensief (onder een schommel of op een speelveld) gebruik is altijd het advies om toch vulzand te gebruiken, gemiddeld zal dit 5kg per m2 zijn.

Instrooizand

Zie vulzand.

Polyamide (PA)

Kunststof soort waarvan het kunstgrasgaren gefabriceerd is. Polyamide (of nylon) heeft de volgende eigenschappen: heel stug, lage UV-bestendigheid, slijtvast, krakend geluid, glimt erg, voelt vet aan.

Polyethyleen (PE)

Kunststof soort waarvan het kunstgrasgaren gefabriceerd is. Polyethyleen heeft de volgende eigenschappen: zacht en soepel, hoge UV-bestendigheid, bestand tegen lage temperaturen, goed herstellend vermogen.

Polypropyleen (PP)

Kunststof soort waarvan het kunstgrasgaren gefabriceerd is. Polypropyleen heeft de volgende eigenschappen: goedkoop, stug.

Sprietlengte

De hoogte van de grasspriet. Meestal weergegeven in millimeters. De mooiste kwaliteiten kunstgras hebben een sprietlengte tussen de 30mm en 40mm.

Poolhoogte

Zie sprietlengte.

Poolgewicht

Hoeveelheid kunststof per m2. Met kunststof wordt het totaal aan garen bedoelt, dus zonder backing. Hoe hoger het gewicht hoe meer grassprieten. Bij het vergelijken natuurlijk wel zorgen dat de kwaliteiten dezelfde sprietlengte hebben.

Tuften

Het proces waarbij het kunstgrasgaren vastgezet wordt op de backing (tapijtrug).