6 dagen - 8 tot 18uur
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐊𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠
𝟏𝟎 % 𝐄𝐗𝐓𝐑𝐀 𝐊𝐎𝐑𝐓𝐈𝐍𝐆! 𝐎𝐩 𝐤𝐮𝐧𝐬𝐭𝐠𝐫𝐚𝐬 𝐀𝐥𝐭𝐞𝐧𝐚.
𝐀𝐜𝐭𝐢𝐞𝐜𝐨𝐝𝐞: 𝐀𝐥𝐭𝐞𝐧𝐚𝟏𝟎
𝐃𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞𝐜𝐨𝐝𝐞 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐢𝐧𝐰𝐢𝐬𝐬𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐣𝐞 𝐰𝐢𝐧𝐤𝐞𝐥𝐰𝐚𝐠𝐞𝐧.
𝐀𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐢𝐬 𝐠𝐞𝐥𝐝𝐢𝐠 𝐭𝐨𝐭 𝟏𝟗 𝐉𝐮𝐥𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒

Kunstgras op een onstabiele ondergrond 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om echt gras te vervangen door kunstgras en dat begrijpen wij goed! Kunstgras hoeft niet onderhouden te worden en met de juiste ondergrond heb je er jarenlang plezier van. Let wel op dat wanneer je gras vervangt door kunstgras, je vaak te maken hebt met een onstabiele ondergrond. Een goede ondergrond is erg belangrijk, dit voorkomt namelijk ongelijkheden, verzakkingen en onkruid. Er zijn diverse kunstgras accessoires om je kunstgras goed te kunnen onderhouden en te plaatsen.

De juiste ondergrond is van belang 

Bij het leggen van kunstgras is het dus belangrijk om de onstabiele ondergrond te egaliseren. Dit doe je door een laag van steenpuin aan te brengen. Om de grond te stabiliseren breng je een laag van 10 á 15 cm steenpuin (gebroken puin) aan en tril je deze goed aan. Om de toplaag makkelijk te egaliseren komt daar overheen een laag van 2 tot 5 cm brekerzand. Het belangrijkste is dat regenwater goed kan worden afgevoerd, zodat er geen waterplassen op blijven staan. 

Kunstgras aanleggen op een onstabiele ondergrond

Volg de volgende stappen bij het leggen van kunstgras op een onstabiele ondergrond: 

  1. Verwijder alle huidige begroeiing van de ondergrond: grasmatten, planten, etc.
  2. Egaliseer de onstabiele ondergrond door een laag van steenpuin aan te brengen.
  3. Tril de gebroken puinlaag goed aan. Controleer met een waterpas of alles recht ligt. 
  4. Plaats het kunstgras op het oppervlakte en rol deze uit. Trek de plooien recht. 
  5. Snijd de naden zodat alles mooi aansluit.
  6. Sla het kunstgras vast met haken. 

Soorten kunstgras

Zodra de onstabiele ondergrond is geëgaliseerd kan het kunstgras worden gelegd. Wij hebben 3 verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn voor in de tuin.

  • Trier: Dit type kunstgras voelt zacht aan en heeft een natuurlijke uitstraling. Eigenschappen: spriet lengte van 33 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een mos/olijfkleurige uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.
  • Jena: Heeft een spriet lengte van 25 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een frisgroene uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.
  • Altena: Dit type kunstgras voelt zacht aan en heeft ook een natuurlijke uitstraling. Eigenschappen: spriet lengte van 28 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een mos/donkergroene uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.

Kunstgras bestellen

Wil jij graag kunstgras in jouw tuin? Bij Kunstgrasdump.be leveren wij kunstgras van topkwaliteit voor een voordelige prijs. Voor vragen of advies over het stabiliseren van een onstabiele ondergrond kun je contact met ons opnemen. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de beste deal te vinden.