6 dagen - 8 tot 18uur
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

>>>Mega Korting<<<
Kunstgras Altena met 15 % EXTRA KORTING!
Actiecode: extra15
De actiecode kun je inwisselen in je winkelwagen.
Actie is geldig t/m 31 Mei 2024

Kunstgras leggen op gras 

Je echte gras vervangen door kunstgras? Dat is een goed idee: kunstgras hoeft namelijk niet verzorgd of onderhouden te worden. Nadat je kunstgras hebt aangelegd, kun je jarenlang genieten van een groen gazon. Het is wel belangrijk dat kunstgras op de juiste manier wordt aangelegd, en je kunstgras over echt gras heen leggen is niet de juiste manier.

Kunstgras over echt gras leggen: niet doen 

We krijgen regelmatig de vraag of kunstgras over echt gras gelegd kan worden. Het antwoord hierop is: nee. Hoewel je gras kunt ‘afsluiten’ en ‘dood laten gaan’, betekent dit echter niet dat het gras helemaal verdwijnt. Na verloop van tijd kan het echte gras onder het kunstgras weer gaan groeien. Dit wil je absoluut niet, want hierdoor kan onkruid door het kunstgras naar boven komen. 

Ten tweede zal kunstgras niet mooi blijven liggen op een bed van echt gras. Normaal gras ziet er misschien vlak uit, maar vergis je niet: een gazon heeft kuiltjes, heuveltjes en kruintjes. Dit zorgt voor oneffenheden wanneer je er kunstgras overheen legt. 

De juiste ondergrond voor kunstgras 

Wij raden het sterk af om kunstgras over echt gras heen te leggen. Gelukkig zijn er genoeg ondergronden die wel geschikt zijn voor het leggen van kunstgras. Een aantal voorbeelden hiervan zijn beton, stabilisé, foam, tegels en een vlonder. De belangrijkste eigenschap voor de ondergrond is dat het egaal en waterdoorlatend is, zodat er geen waterplassen op het kunstgras blijven staan. Er zijn diverse kunstgras accessoires om je kunstgras goed te kunnen onderhouden en te plaatsen.

Onze kunstgras producten 

Wij bieden drie verschillende soorten kunstgras aan die geschikt zijn voor in de tuin:

  • Trier: Dit type kunstgras is zacht en ziet er natuurlijk uit. Eigenschappen: spriet lengte van 33 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een mos/olijfkleurige uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.
  • Jena: Heeft een spriet lengte van 25 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een frisgroene uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.
  • Altena: Dit type kunstgras voelt zacht aan en heeft ook een natuurlijke uitstraling. Eigenschappen: spriet lengte van 28 mm, C-shape garen, veel sprietjes, een mos/donkergroene uitstraling gecombineerd met bruine mos draadjes.

Nadat je het oppervlak van jouw tuin hebt berekend, kun je jouw favoriete kunstgras product bestellen en zelf aanleggen. Gebruik geen echt gras als ondergrond voor kunstgras, maar kies voor beton, stabilisé, foam of tegels. 

Kunstgras kopen?

Ben jij klaar om jouw echte gras te vervangen door kunstgras, dan ben je bij onze kunstgras groothandel aan het juiste adres. Wij leveren kunstgras van topkwaliteit voor een voordelige prijs. Heb jij vragen of wil je graag vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de beste deal te vinden.