6 dagen - 8 tot 18uur
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐊𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠
𝟏𝟎 % 𝐄𝐗𝐓𝐑𝐀 𝐊𝐎𝐑𝐓𝐈𝐍𝐆! 𝐎𝐩 𝐤𝐮𝐧𝐬𝐭𝐠𝐫𝐚𝐬 𝐀𝐥𝐭𝐞𝐧𝐚.
𝐀𝐜𝐭𝐢𝐞𝐜𝐨𝐝𝐞: 𝐀𝐥𝐭𝐞𝐧𝐚𝟏𝟎
𝐃𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞𝐜𝐨𝐝𝐞 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐢𝐧𝐰𝐢𝐬𝐬𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐣𝐞 𝐰𝐢𝐧𝐤𝐞𝐥𝐰𝐚𝐠𝐞𝐧.
𝐀𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐢𝐬 𝐠𝐞𝐥𝐝𝐢𝐠 𝐭𝐨𝐭 𝟏𝟗 𝐉𝐮𝐥𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒

Is kunstgras geschikt voor kinderen?

Ben je op zoek naar een ondergrond voor in de tuin waar de kinderen lekker op kunnen spelen? Dan zit je met kunstgras helemaal goed. Kunstgras is een van de meest kindvriendelijke ondergronden, het is namelijk zacht, slijtvast en hygiënisch. Vallen, kruipen, liggen… Dit is allemaal een stuk pijnlozer wanneer kinderen spelen op kunstgras.

Een zachte en veilige ondergrond

De belangrijkste eis van een speelplaats of speelruimte voor kinderen, is dat deze veilig is. Kinderen moeten lekker kunnen rondrennen, klimmen en rollen, zonder zich te bezeren. Nu kan een val natuurlijk nooit geheel voorkomen worden, maar met kunstgras voor kinderen zorg je er wel voor dat ze zich minder bezeren.

Als ouder/verzorger is het prettig om erop te kunnen vertrouwen dat de speelomgeving van je kind betrouwbaar is. Kindvriendelijk kunstgras zorgt ervoor dat kinderen veilig kunnen spelen, doordat een eventuele val beter opgevangen wordt. Dit heeft het kunstgras voor kinderen allemaal te danken aan de valdemping. Op deze manier kan er met een gerust hart gespeeld worden.

Type kunstgras en kinderen

Wij beschikken over drie verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn voor kinderen: Jena, Altena en Trier.  Al deze kunstgras type zijn voorzien van een C-shape, wat betekent dat het gras zacht aanvoelt. Hierdoor zijn ze zeer geschikt om op te spelen. Het verschil van de types zit hem in de kleur en de hoogte van het kunstgras.

Bijkomende voordelen

Een bijkomend voordeel van kindvriendelijk kunstgras, is dat het altijd bespeelbaar is. Daar waar normaal gras na een regenbui een grote modderige bende wordt, is dit bij kunstgras niet het geval. Het is dus erg leuk voor de kinderen dat ze altijd buiten kunnen spelen, maar daarnaast is het ook fijn als ouder dat ze niet vies en modderig het huis binnenkomen.

Een ander voordeel is dat kunstgras onderhoudsarm is. Na urenlang spelen, voetballen en ravotten, ligt het gazon er nog steeds even strak bij. Het gras hoeft nooit gemaaid te worden en daarnaast zullen er nooit kale plekken ontstaan. Hoe fijn is dat? Ook kan kunstgras niet bevriezen, wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Dit maakt kunstgras de ideale ondergrond voor in de tuin.

Kindvriendelijk kunstgras

Wil jij kindvriendelijk kunstgras kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij kunstgrasdump.nl leveren wij kunstgras van topkwaliteit voor een voordelige prijs. Bestel je bij ons, dan kun je rekenen op een snelle levering met gratis bezorging. Heb je nog vragen over kunstgras en kinderen? Neem gerust contact met ons op.